Ha ezt Sir Alec Issigonis megérhette volna: aligha létezik nagyobb elismerése egy iparművészeti alkotásnak, mint hogy a LEGO készletet fejleszt és gyárt belőle. 
Sportkormány három lyuggatott küllővel

Sportkormány három lyuggatott küllővel

Tizennégy évvel halála után feltámad az eredeti ős-Mini: a 2000-ig gyártott, emblematikus kisautó 25 centi hosszú, 14 széles és 11 centi magas játék formájában tér vissza. Egész pontosan az 1997 augusztusától 1998 júliusáig gyártott, 40. évfordulós, jobbkormányos, angol rendszámos Mini Coopert öntötték műanyag elemekbe, és bizony a dánok odafigyeltek a részletekre. 
Hiteles a British Racing Green fényezés, a fehér tető, tükörház és dekorcsík a műszerházon, a kockás üléskárpit, és a kiegészítő fényszórók a hűtőrácson; még a kerekek és kerékívek, az ajtózsanérok és a lámpatestek is stimmelnek. A pótkerék is a megfelelő helyre, a csomagtér alsó üregébe került. 
Brit idill

Brit idill

Ahogy egy ekkora modelltől elvárnánk, nyitható a motorház, a csomagtartó és az oldalajtók. Mozog a kormány, a kézifék, a váltókar, az ülések fej- és háttámlája; a csomagtartóban pedig piknikkosárka lapul, kockás abrosszal és baguette-el. 
Már csak egy Mr. Bean figura hiányzik.
Keresztben beépített orrmotor, ahogy kell

Keresztben beépített orrmotor, ahogy kell