Hétfőn, július 7-én dél körül egy magányos babakocsira lett figyelmes egy nő a New York-i Central Park délnyugati sarkánál lévő Columbus Circle metróállomásán. Amikor közelebb lépett, látta, hogy egy nem egészen egyéves kislány alszik a kocsiban. Húsz percen át várta, hogy megjelenjen az anya, ám amikor ez nem történt meg, értesítette a rendőrséget. 
A hatóságok a metró biztonsági kamerájának felvételeit visszanézve felfedezték a nőt, aki beszállt egy metrókocsiba, majd onnan kitolta és magára hagyta a babakocsit. Másnap reggelre előkerítették és letartóztatták a csöppség édesanyját. 
A húszéves nő elmondta, a napokban érkezett a városba, és miután 10 hónapos kislányának az apja a közelmúltban elhunyt, úgy érezte, egyedül nem képes megbirkózni a gyermekvállalás terhével. Ezért döntött úgy, hogy “biztonságos helyen” hagyja a kicsit.

A gyermeket a rendőrök egy közeli kórházba szállították kivizsgálásra; szerencsére tökéletesen egészséges. Nem egyértelmű, hogy ki vigyáz rá jelenleg, hiszen anyját gyermek veszélyeztetésével vádolják, így az ő gondjaira aligha bízzák a tízhónapos Frankea Dabbst.

Olvasta, hogy gyermeke apja ütötte el a terhes kismamát?
Magára hagyott csecsemőt találtak a metróban 1