Fantáziából nincs hiány, ha drogot kell csempészni, de a menetrendszerű lebukás előbb vagy utóbb bekövetkezik. A rendőrök július másodikán az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszán, szervezett akció keretében ellenőriztek egy német rendszámú személyautót, és annak két utasát.


A jármű átvizsgálásakor a pótkerékbe rejtve öt csomagban, összesen 5100 gramm por állagú kábítószergyanús anyagot találtak. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a por amfetamin hatóanyagú kábítószer. A külföldi férfit és női társát a nyomozók a helyszínen elfogták, előállították, majd kihallgatásukat követően őrizetbe vették.

Egy másik ügyben, még tavaly novemberben Sajószentpéternél igazoltattak egy 26 éves férfit. Az autó átvizsgálása során a kazincbarcikai nyomozók kábítószert, digitális mérleget és egy közbiztonságra különösen veszélyes eszközt foglaltak le. A drog (marihuána) a jármű műszerfalában volt, amelynek piaci értéke meghaladja a negyedmillió forintot.


Az ügyben indított nyomozást a napokban zárták le, az iratokat az illetékes járási ügyészségre továbbították vádemelési javaslattal.