Alex Gonzales megbízható munkaerőnek számított az új-mexikói Albuquerque tömegközlekedési vállalatánál, a ABQ Ride-nál, közel másfél évtizede dolgozott buszsofőrként. Egy most nyilvánosságra hozott videofelvétel szerint azonban május elején megbocsáthatatlan és elmondhatatlan dolgot tett. 

“Úriembernek neveltek, és igyekszem így is viselkedni” – hárította el az események részletes ismertetését a közlekedési társaság szóvivője, Rick de Reyes. A busz biztonsági kamerájának felvételét azt követően nézték át Gonzales főnökei, hogy egy arra járó kismama bejelentést tett, miszerint felháborító dolgoknak volt szem- és fültanúja. 
A videón Gonzales éppen a végállomáson várakozó busz utasterében pihen, amikor felszáll a buszra egy nő. Szóba elegyednek, a nő közelebb ül, és… a továbbiakat csak a döntéshozók láthatták, de abból, hogy a buszsofőrt még abban a percben kirúgták, gyanítható, hogy nem kánonban énekeltek a buszon. 

A fenti este hétköznap reggel fél tízkor történt. Annak az alábbi képen látható brit buszsofőrnek, aki egy fiatalkorú lánnyal keveredett hasonló szituációba, legalább annyi esze volt, hogy éjszakai műszakban kamatyoljon a buszon (de így is lebukott).

Szolgálatban szexelt utasával a buszsofőr 1