1,6 literes dízel váltja az eddigi 1,3-ast az Opel Meriva palettáján. Az árlista jelen pillanatban még mindkét motort tartalmazza, így egyértelmű, hogy a váltás egy fillér plusz költséggel sem jár a vásárlók számára. Sőt, használat közben spórolhatnak az új motorral, átlagosan egyetlen tizedet (4,1 helyett 4,0 a vegyes ciklus szerinti átlagfogyasztás); a CO2-kibocsátás 109-ről 105 g/km-re csökkent. Városban háromtizednyi a szabványos különbség, az új motor az eddigihez hasonlóan alapáron kínálja a start-stop szolgáltatást. 

Az 1,6 literes motor egyébként nyilván nem teljesen új a kis egyterű palettáján; két nagyobb teljesítményű változata 110 és 135 lóerővel már szolgál a családban. A három decinyi lökettérfogat-növekedés a minimális fogyasztáscsökkenés mellett sokkal nyomatékosabbá teszi a motort, 180 helyett 280 Nm áll a vezető rendelkezésére, ami különösen hasznos a nagy homlokfelületű, jól megpakolható modell esetében 
Az új motor teljesíti az Euro6-os emissziós normát. Az ehhez szükséges, csekély NOx-kibocsátást speciális katalizátorral érik el; a gondozásmentes rendszer tárolja, majd semlegesíti a nitrogén-oxidot.