Ne lepődjön meg senki közlekedés közben: a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandártól vasárnap hajnali 5 órakor 4 páncélozott, gumikerekes harcjárműből, 2 tehergépjárműből és egy katonai mentőautóból álló menetoszlop indul útnak a szentesi gyakorlótérre – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Ennek oka: 2014. június 15-18. között – az éves kiképzési tervnek megfelelően, több katonai szervezet részvételével – Szentesen rendezik meg a “Szentesi Fokos 2014” gyakorlat első rendezvényét.

A konvoj mozgását felvezető katonai személyautó, valamint – Székesfehérvár és Csongrád között – a forgalom szabályozására jogosult katonák segítik. A járművek a közúti forgalomban a következő útvonalon jutnak el céljukhoz: Tata – Környe – Gánt – Zámoly – Székesfehérvár (körgyűrű) – 8-as főút – Seregélyes  Szabadegyháza – Perkáta – Dunaújváros – Dunaföldvár – 52-es főút – Solt – Kecskemét (M5-ös autópálya) – 54-es főút – 5-ös főút – Kiskunfélegyháza – 542-es út – 451-es út – Csongrád – Szentes.

Az út során a menetoszlop – hogy az esetlegesen mögötte feltorlódott forgalom szabad elhaladását biztosítsa – megáll Seregélyesnél, Soltnál és Kecskemétnél.

Az említett útvonalon közlekedők türelmét kérjük, kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai konvojt, ezzel is segítve annak biztonságos és folyamatos haladását!

(MTI, fotó:defence.hu)

Ezt olvasta: egy figyelmetlen katona átgázolt társán a harcjárművel!