Június 7-én, szombaton este fél tíz körül vette észre három altadenai (Kalifornia állam, Los Angeles megye) középiskolás, hogy egy tanáruk, John Edward Maust a járda szélén billeg, vélhetően ittasan. Odakanyarodtak, hogy megkérdezzék, jól van-e, mire a tanár megkérte őket, hogy vigyék el egy darabon. 

Miután a tanár beült a diákok kocsijába, nyugtalanító dolgokat kezdett mondani nekik. A fiatalok aggódni kezdtek, ezért leállították az autót és kiszálltak. Tanáruk azonban visszaparancsolta őket a kocsiba, és azt követelte, hogy vigyék el a találkozásuk helyszínétől alig néhány sarokra lévő gyorsétterembe (nyitóképünkön). A rémült diákok engedelmeskedtek, mert ekkor már egy kést is előhúzott a részeg tanerő. 
Egyiküknek azonban sikerült idő közben felhívnia a rendőrséget, így hamarosan keresni kezdték őket. 
Amikor Maust meghallotta a fejük felett a rendőrségi helikoptert, amely megafonon szólította fel az a sofőrt a megállásra, kiugrott a kocsiból és elfutott. Másnap délután azonban feladta magát egy közeli rendőrségen. Jelenleg letartóztatásban van, a bíróság 100 000 dolláros (22 millió Ft) óvadékot állapított meg.
Merev részegen ült autóba, és indult munkába egy floridai tanár. Szomorú története a képre kattintva olvasható.

Részegen stoppolt, késsel hadonászott a tanár 1