A mobil vécék isten csodálatos adományai az emberiség számára (eltekintve a bennük felhasznált vegyszerektől), de mozgathatóságuk miatt olykor olyan helyen is feltűnnek, ahol nem számítunk rájuk, és ez kisebb-nagyobb kényelmetlenséget okozhat. 

Ehhez a kereszteződéshez közel történt a bizarr baleset

Ehhez a kereszteződéshez közel történt a bizarr baleset

Ehhez a kereszteződéshez közel történt a bizarr baleset


Egy meg nem nevezett, 52 éves férfi például a járdán kerékpározott az Indiana állambeli Chesterton városka központi parkja mellett, amikor elé ugrott egy mobil wc – pontosabban rányitották a park szélén felállított illemhely ajtaját. 
A kerékpáros fékezés nélkül belerohant a vécéajtóba, amitől elesett, és beverte a fejét. Rosszabbul járt viszont az ajtót nyitó, 68 éves férfi: őt az ütközés ereje visszalökte a vécébe, és bár csak megvágta a karját, egy hordozható árnyékszékben folyó dolgok közé bezuhanni nem tartozik a nap fénypontjai közé. 
A baleset azon kevés alkalmak  egyike volt, amikor a valóság a fikciót másolja: a válogatott marhaságokat elkövető, amerikai Jackass sorozat egyik korai jelenetében egy, a mostanihoz kísértetiesen hasonló jelenetet forgattak le.
 
A mobil vécékkel egyébként műfaji sajátosságuknál fogva komikus és kevésbé vicces balesetek szoktak történni. 2009-ben egy motorhibás Cessna 182 kisrepülőgép zuhant rá egy sor telepített illemhelyre; szerencsére mindegyik üres volt, így senki nem halt meg – a pilóta egyébként vélhetően pont azért élhette túl a kényszerleszállást, mert a fülkék felemésztették a gép energiáját. 
Nem járt ilyen szerencsésen az a Donald Adams nevű férfi, akit két rokona akart megviccelni, de a felborított vécében olyan szerencsétlenül esett, hogy mind a négy végtagjára lebénult. Az áldozat vicces kedvű unokatestvéreit és a wc gyártóját egyaránt beperelte; a bíróság idén februárban ötmillió dollárnyi (1,1 milliárd Ft) kártérítést ítélt meg neki.
Ahogy mobil vécé kinyíló ajtajára, úgy az ablakon átrepülő vascsőre sem számít az ember közlekedés közben. Bizarr tragédia a képre kattintva.

A mobil wc-ben landolt a biciklis a baleset után 3