Anthony Williams rendőrhadnagy szabadnapos volt június másodikán, amikor a texasi 67-es úton haladva borzalmas baleset szemtanúja lett. 

“A telekocsi-sávban mintha felrobbant volna valami, törmelék és autómaradványok röpültek mindenfelé. Mire odaértem, már égett az autó, semmit nem lehetett tenni. Azért imádkoztam, hogy minél hamarabb haljanak meg a bent ülők.” 
Bár tudta, hogy nem segíthet az áldozatokon, rendőr vére nem hagyta nyugodni, így elkezdett kérdezősködni a megtorpant forgalomban, hogy van-e valakinek tűzoltó készüléke. Ekkor tűnt fel neki a szemtanúk beteges reakciója. 
“Megdöbbentett, hogy az emberek ahelyett, hogy megpróbáltak volna tenni valamit, ott álltak pár méterre az égő roncstól, a haldoklóktól, és mobiljukkal filmezték az esetet. Gusztustalan, mivé tett minket a közösségi média!” 
Egyelőre nem tudni biztosan, mi történt. Egyes források szerint az autó szabályosan haladt, amikor tisztázatlan okok miatt felszaladt az elválasztó szegélyre, és berepült a teljes férőhely-kihasználtsággal közlekedő gépkocsik számára fenntartott, de az adott időszakban lezárt telekocsi-sávba. Mások szerint az áldozatok eleve ebben a sávban haladtak, vélhetően hogy megkerüljék a csúcsforgalmat, autójuk azonban nekiütközött egy, az útpályára belógó betonakadálynak, megpördült, és kigyulladt.