Miután a leendő XC90 belterének rejtelmeiről elárult egyet s mást, újabb tudnivalókat csepegtet a nagyközönségnek a Volvo. 

Az autó kezelőfelületéről száműzték a nyomógombokat: a funkciók java része hangvezérléssel, a kormányon elhelyezett, hüvelykujjal pörgethető tárcsával, vagy a 9 colos érintőképernyőn keresztül kezelhető. A hangvezérlés jópofasága, hogy érti a folyó beszédet – nyilván nem a magyart -, így a világnyelvek beszélői mesterséges dadogások helyett saját tempójukban, saját tájszólásukban kérhetik meg az autót, hogy ugyan játszaná már le a kedvenc dalukat. 
Az egyszerűség luxusa 1
Ami az érintőképernyőt illeti, a Volvo a Teslához hasonlóan állítva építette be a monitort, amely így úgy néz ki, mint egy táblaszámítógép. Úgy néz ki, és úgy is működik: a térkép kicsinyítéséhez és nagyításához például elég mutató- és hüvelykujjunkal csippenteni, illetve terpeszreni az üvegen. Pontosabban az üveg előtt, mert infravörös érzékelőivel a képernyő már azt is érzékeli, ha megközelítjük a monitort, amely ráadásul kesztyűben is működtethető. 
Egyébként ha már tablet, akkor iPhone: a készülék képes arra, hogy “tükrözze” az 5. generációs vagy újabb iPhone-okat a kijelzőre, így menet közben innen birizgálhatjuk a mobilt – vajon mit fog szólni ehhez a rendőrség? 
Ugyaninnen vezérelhető a számos audio-opció, köztük a 19 hangszórós, kézzel behangolt Bowers & Wilkins darab, amelynek különlegessége, hogy mélynyomóját nem a csomagtartóban, hanem az egyik kerékdobban helyezték el. Ráadásul ebbe az üregbe extra levegőt vezetnek be, így még teltebb, még precízebb a mélyhang-visszaadás.