Az Üdvhadsereg kábítószer-rehabilitációs programjában dolgozó, egykori drogos Joe Cornell nem hitt a szemének, amikor a kaliforniai Fresnóban egy csomagot látott az aszfalton a zöldre váltó lámpánál elrobogó Brinks páncélautó mögött. Odament, megvizsgálta a zsákot, és elkezdett zokogni. 

“Lejátszódott bennem a teljes angyal-ördög rutin, teljesen kiborultam, nem tudtam, mit tegyek. Aztán eszembe jutott, hogy hamarosan megszületik a negyedik kisunokám. Nem akartam, hogy tolvajként kelljen rám gondolnia” – mondta el az 52 éves férfi, miután fogta rádióját, és beszólt a központba, hogy értesítsék a rendőrséget, mert pénzt talált. 
A Brinks biztonsági cég vezetőjének fogalma sem volt arról, hogyan történhetett meg a bizarr eset. Mindenesetre ő is helyesen döntött: a 125 000 dollárt (27,75 millió Ft) visszaszolgáltató Joe Cornellnek és az Üdvhadseregnek egyaránt öt-ötezer dollárral köszönték meg becsületességüket.
Az ötezer dollárért nem is, de az eredeti összegért már megszerezhető a világ egyik legizgalmasabb autója, a Ford Mustang. Olvasd el történelmi összefoglalónkat az idén 50 éves Ford Mustangról: 

28 milliót talált, visszaadta 1