A huszonöt év feletti korosztályokban rendre a nők viszik a pálmát, ha az autóvezetésről van szó, derült ki a Frost & Sullivan közvélemény-kutató cégnek az Egyesült Államokban végzett, friss felméréséből. Ráadásul nem is új keletű dologról van szó: az 55 éves korosztályban már egyértelmű a szebbik nem előnye, a 70 év felettieknél pedig különösen nagy az eltérés a férfiak és nők között. 

Rendben, vezessenek ők, de legalább mi vesszük meg a család kocsiját, gondolhatják a férfiak, de tévedés: a döntéshozatalban is a nőké a főszerep. A felmérés szerint a vásárlásban érvényesülő szempontok 80 százalékát a nők preferálják – olyan tényezőkről van szó, mint a praktikum, a kis külső méretek, a formaterv, a helykínálat, a biztonság vagy a fenntarthatóság (és igen, a szín is). 
A felmérés szerint egyébként más angol ajkú nemzetek is hasonló irányba haladnak: Kanadában ugyan 55 év alatt még több férfinak van jogosítványa, előnyük azonban mindössze egy ezreléknyi. Nagy-Britanniában más téren vezetnek a nők: az elmúlt harminc évben egyre csökkent a férfiak által egy huzamban megtett távolság, míg a nők esetében ez pontosan fordítva történt.