A harminckilenc éves Xiu Lo és férje, a negyvenhárom éves Feng Kína északkeleti részén, a 11 milliós Baoding várost övező hegyekben autózott május elején, amikor a férfi elveszítette uralmát a jármű felett, és a mélybe zuhantak. 

Xiu Lo sérülései nem voltak veszélyesek, ám nem tudta magát kiszabadítani, így tehetetlenül nézte végig, ahogy a súlyosan megsérült férjéből három nap alatt kiszállt az élet. “Időnként magához tért, ilyenkor beszélgettünk. Tudta, hogy meg fog halni, arra kért, legyek erős, és ne adjam fel.” 
Az asszony szerencséjére volt némi szőlő és ivóvíz az autóban; ezt osztotta be, tudva, hogy a madár sem jár arrafelé, ahol balesetet szenvedtek, így rendkívül rosszak voltak az esélyei, hogy megtalálják őket. 
“Esténként attól rettegtem, hogy kígyók, patkányok jönnek oda a vér szagára.” – mondta a nő később, amikor fogsága ötödik napján egy csapat túrázó csodával határos módon rájuk bukkant, és riasztották a hatóságokat, akik végül kimentették az asszonyt a szakadék mélyéről.
Napokig feküdt halott férje mellett a roncsban 3

Ötvenhárom évnyi házasság után, egymás kezét fogva haltak meg az autóroncsban: a megindító tragédiáról a képre kattintva olvashatsz.

Napokig feküdt halott férje mellett a roncsban 4