A hatvanéves testvérpár, Ludmilla és Natalja rendkívül felzaklatott állapotban igyekezett édesapjuk, a 87 éves korában elhunyt Artem temetésére. Bántotta őket, hogy nem tudtak elköszönni apjuktól, az egykori háborús hőstől, aki a nagy honvédő háborúban kitüntette magát, majd Kurszk városában alapított családot. 

Alighanem gyászuk homályosította el tudatukat, vagy talán csak késésben voltak a temetésre, amikor úgy döntöttek, megkerülik a vasúti kereszteződés előtt várakozó kocsisort. Pont abban a pillanatban hajtottak a sínre, amikor a 90 km/órával közlekedő tehervonat a kereszteződésbe ért. 
A helyi rendőrség nyomozást indított az ügyben, de a vasúti biztonsági kamera felvételén egyértelműen látható, hogy a vonatvezető semmit nem tehetett volna az ütközés elkerülése érdekében. A balesetet követően tíz percen belül megérkeztek a helyszínre a mentők, ám semmit nem tehettek a nyugdíjas testvérpárért. 
Szerencsésebben ért véget egy floridai nő, Kristen L. Taylor keddi találkozása egy személyvonattal. A nő sportkupéja lefulladt a sínen; a videofelvételen látható, hogy az ütközést megelőző másodpercben sikerült kiszállnia az autóból.
Életét adta szerelméért egy tizenéves: a feléjük robogó vonatot észrevéve félrelökte a lányt, de ő már nem tudott elugrani… részletek a képre kattintva.

Temetésre igyekeztek, elgázolta őket a vonat 1