A Nürburgringen fotózták le a Škoda népszerű modelljének új kiadását. 

Az ősszel teljes valójában megmutatkozó autó markáns, új hűtőmaszkot, valamint leegyszerűsített, egyenes vonalakból építkező dizájnt kap; az Octavia, de még inkább a Rapid jó kiindulási alapot jelent a végleges részletek elképzeléséhez. Különösen izgalmasnak ígérkezik a far kialakítása: a lökhárító és az ötödik ajtó egyedi szögekben találkozik, megmarad a Fabia jellegzetes kacsafarka a szélvédő alatt, a tető vonalát légterelő hosszabbítja meg. A harmadik oldalüveg jellegzetes, csapott sarka újfent a Rapid formanyelvét idézi. 
A kipufogó rejtett, a helykínálat pedig érezhetően nőni fog; a csomagtartó egyes források szerint akár 350 literes is lehet. Várhatóan bővül a szórakoztató és információs rendszerek kínálata, ugyanakkor a VW-csoport különösen ügyel arra, hogy megfizethető szinten tartsák a modellt.
Pont ennek köszönhető, hogy amint arról már korábban is beszámoltunk, a sportos RS variánsról már régen letett a Škoda. Ami a többi erőforrást illeti, azokat vélhetően a Rapid kínálatából emeli át a cég: 1,2 és 1,4 literes benzinmotorok 75-122 lóerő között, illetve az 1.6 CR TDI 90 és 105 lóerős kivitelben.
Íme, a vadonatúj Škoda Fabia 3