A Walter da Silva által tervezett Lamborghini talán nem a világ legszebb autója, de ezt kompenzálja a brutalitás és a különlegesség. Az egyszemélyes sportautót harci repülőgép ihlette, és az olasz gyártó fennállása 50. évének tiszteletére álmodta meg a Volkswagen konszern főtervezője.
Eddig csak nagyon kevesen láthatták élőben a sci-fi filmeket idéző pusztítót, de most itt a remek lehetőség, ugyanis a Lamborghini főhadiszállásán fogják elhelyezni az Egoista névre keresztelt sportkocsit – egy kirakatban -, ahol bárki megcsodálhatja. Ezután átkerül majd a Lamborghini-múzeumba, a többi ritkaság közé.
Mostantól bárki megnézheti a legönzőbb Lamborghinit 3
Az Egoista névadó jellemzője az egyszemélyes cockpit, amely teljes egészében szénszálas kompozitokból és alumíniumból készült, amely nem csak előrefelé nyíló tetejével és nehéz megközelíthetőségével emlékeztet a vadászgépek pilótafülkéjére, hanem azzal is, hogy eltávolítható az autóról – igaz, erre nem katapult szolgál. 
Mostantól bárki megnézheti a legönzőbb Lamborghinit 4
Az autónak látszólag nincs fényszórója, csupán LED-es helyzetjelzőket találunk rajta, köztük a gépházfedélen elhelyezett, a légi közlekedésből ellesett, zöld és piros helyzetjelzők – a klasszikus xenon reflektorokat a hármas osztású karosszéria központi törzsének két szélén, egy-egy üreg mélyén helyezte el da Silva. 
Mostantól bárki megnézheti a legönzőbb Lamborghinit 5
Motorja a legkevésbé izgalmas elem, a Gallardo 5,2 literes V10-esét ezúttal 600 lóerőre húzták fel. Hogy ez milyen dinamikát kölcsönöz a szuperjárműnek, senki nem fogja megtudni: az Egoista ugyanis valóban önző, egyetlen példányát saját maga köszöntésére szánta a Lamborghini, soha senki nem vásárolhat belőle.