“Mindketten elveszítettük szeretett családtagunkat, tudom, min megy keresztül, nem kívánom neki, hogy börtönbe menjen” -mondta egy 2011-es autóbaleset túlélője annak kapcsán, hogy az autójukat felborító jármű sofőrje, Tamara Matthews e héten bűnösnek vallotta magát emberölés vádjában Georgia állam bíróságán. Ezt követően odasétált a vádlotthoz, és átölelte őt. 

“Nincs bennem harag iránta” – mondta Sandra Walker, aki utasként élte át a borzalmas tragédiát. Matthews kisbusza átsodródott a felezővonalon, és frontálisan ütközött Walkerék egyterűjével. Utóbbi fejre állt, és míg a hátul utazó gyermekek sértetlenül megúszták a balesetet, édesanyjuk súlyos agysérülést szenvedett, apjuk pedig pár héttel később belehalt sérüléseibe. 
A balesetet okozó Tamara Matthews tizenhat éves fiát veszítette el az ütközésben. 
Sandra Walkernek a balesetet követően újra meg kellett tanulnia járni, autót vezetni, zuhanyozni, ellátni magát és gyermekeit. Óvodapedagógusi munkáját sem folytathatta, továbbá nincsenek emlékei az utolsó napról: nem tudja, pontosan mi történt aznap, azt is csak rokonaik elbeszéléséből tudja, hogy hova utazott éppen a család. 
“Férjem 35 éves korában hunyt el, és több mint 600 ember jött el a temetésére: ilyen sokak számára volt fontos. Rengeteget tanultam tőle, anélkül, hogy tanított volna. Csodálatos ember volt” – mondta Walker a bíróságon, majd odasétált a vádlotthoz és megölelte őt. 
A balesetet okozó asszonyt 36 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 500 óra közmunkára ítélte a bíróság. Matthews a tárgyalás során bocsánatot kért áldozata családjától és a bíróságtól.
Felmentették azt a rendőrt, aki nagy sebességgel ütközött egy autóval, amelyben hatan haltak meg. Az ütközést rögzítő videofelvétel a képre kattintva megtekinthető!

Megbocsátott a férjét megölő autósnak 1