Beindult az autópiac 2 A JATO Dynamics adatai szerint a tavaly áprilishoz képest húszszázalékos növekedés történt a személyautók (plusz 928 db), és 68 százalékos a 3,5 tonna össztömeg alatti kishaszonjárművek piacán.

Beindult az autópiac 3
Áprilisban a legsikeresebb márka (személyautó és összes haszongépjármű) a Ford volt 812-es darabszámmal. Második a toplistán az Opel, harmadik a Škoda, majd a Volkswagen és a Suzuki következik. Az év első négy hónapjának összesített (személyautó és haszonjármű) adatait tekintve Fordból 2984 darabot értékesítettek, melyet szorosan követ az Opel 2927 darabbal, a dobogó harmadik fokán a Volkswagen áll 2461 darabos eladással.

Beindult az autópiac 4
Ha csak a személyautók piacát nézzük, az év negyedik hónapjának győztese az Opel volt 728 eladott autóval, a második helyen a Škoda (634 db), a harmadikon pedig a Ford (576 db) végzett.

Beindult az autópiac 5
A legnépszerűbb modellnek szokás szerint a Škoda Octavia (340 db) bizonyult, megelőzve a Ford Focust (230 db) és az Opel Astrát (205 db). 178 darabos eladással jól szerepelt a Suzuki SX4 S-Cross is. Az éves versenyben nagy előnnyel vezet az Octavia.

Beindult az autópiac 6
A magyar piac céges és magáneladások tekintetében továbbra sem mutat számottevő változást: a vásárlások többsége céges (75%), a magánszemélyek csak a piac negyedét adják.

Beindult az autópiac 7