A 66-os út akkor is megbolondítja az embert, ha történetesen a sztoriban szereplő 66-osnak: Texas állam 66. számú autópályájának az égvilágon semmi köze a dalban megénekelt, legendás útvonalhoz. Másképp miért kockáztatta volna az emberölés vádját a halálbüntetést támogató Texasban egy csapat ostoba fiatal? 

Lehajították a stoppost a hídról 1
Lehajították a stoppost a hídról 2

Lehajították a stoppost a hídról

Lehajították a stoppost a hídról

Lehajították a stoppost a hídról 7
Lehajították a stoppost a hídról 8
Lehajították a stoppost a hídról 9
Lehajították a stoppost a hídról 10
Fotó megosztása:
Lehajították a stoppost a hídról 11


Egy Mario Ottesen nevű, huszonhárom éves fiatalember a 66-os autópálya Ray Hubbard tó felett áthaladó szakaszán szeretett volna átjutni autóstoppal, amikor megállt mellette egy kisbusz, tele tizenévesekkel, és felajánlották, hogy átviszik. 
“Elindultunk, először úgy tűnt, minden rendben van. Aztán egyszer csak csend lett, gyanús csend, és éreztem, hogy ebből baj lesz.” – emlékszik vissza Ottesen. A következő pillanatban csikorgó fékekkel megállt a kisbusz, a tinédzserek kituszkolták utasukat a kocsiból, néhányszor megütötték, majd átdobták a híd korlátján. 
A 92 négyzetkilométeres Ray Hubbard víztározó maximális mélysége általában 12 méter, ami hátizsákkal, túraruhában nem hangzik túl jól. A Texast sújtó szárazság miatt azonban alaposan megcsappant a vízszint, így Ottesen iszapos sárban landolt. Ez sem volt azonban veszélytelen: megpróbált kievickélni, de folyton elsüllyedt, így végül felhívta a tűzoltóságot, akik légpárnás hajóval mentették ki szorult helyzetéből. 
A fiatalember sérülések nélkül úszta meg az ijesztő kalandot. Arról nincs hír, sikerült-e megtalálni az ostoba tréfa elkövetőit.
Nyitóképünk illusztráció.
Azt olvastad, amikor egy osztrák férfi anyaszült meztelenül próbált stoppolni?
Lehajították a stoppost a hídról 12