Jó is, rossz is a helyzet az EU-s autópiacon 1
Jó is, rossz is a helyzet az EU-s autópiacon 2

Jó is, rossz is a helyzet az EU-s autópiacon

Jó is, rossz is a helyzet az EU-s autópiacon

Jó is, rossz is a helyzet az EU-s autópiacon 9
Top 10 márka az első félévben
Top 10 márka júniusban
Céges és magánvásárlások megoszlása
Top 10 modell az első félévben
Top 10 modell júniusban
Fotó megosztása:
Az európai autógyártók képviseleti szerve (ACEA) szerint ugyanakkor az idei márciusi 1,449 milliós forgalomba helyezés a folyamatos havi javulás ellenére is a nyilvántartás 2003-as kezdete óta a második legalacsonyabb márciusi érték.

Márciusban 10,6 százalékkal emelkedett a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma az Európai Unióban, az első negyedévben pedig 8,4 százalékos volt a növekedés az előző év azonos időszakához képest.    

Az EU minden jelentősebb piacán nőtt a márciusi értékesítés, az Egyesült Királyságban 17,7, Spanyolországban 10,0, Franciaországban 8,5, Németországban 5,4, Olaszországban pedig 5,0 százalékkal. Az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest az Egyesült Királyságban 13,7, Spanyolországban 11,8, Franciaországban 2,9, Németországban 5,6, Olaszországban pedig 5,8 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett személyautók száma.

Márciusban a legnagyobb mértékben a Renault-csoport forgalomba helyezési száma növekedett, 30,4 százalékkal, a piaci részesedése pedig 7,6 százalékról 9,0 százalékra bővült. A Renault-csoporton belül ismét a Dacia aratott 53,5 százalékos bővüléssel, a piaci részesedése pedig 1,8 százalékról 2,5 százalékra nőtt. A második legnagyobb növekedés a Mazdáé volt, 29,9 százalékos.

(Forrás: MTI)