Hívhatják MX-5-nek, Miatának vagy egyszerűen Roadsternek, a Mazda nyitott kétülésese frenetikus sikert aratott 25 éves pályafutása során, amit Guinness-rekorddal is tud igazolni. 
A 2014 márciusáig több mint 940 000 példányban gyártott MX-5 megérdemelte, hogy a neves évfordulón limitált szériás emlékmodellel tisztelegjenek előtte. 
A hangzatos nevű Mazda MX-5 Miata 25th Anniversary Edition a kétliteres, 160 lóerős, lenyitható keménytetős Roadster Coupé modellre épül, sebességváltója lehet kézi vagy automatikus (ahol ez utóbbi egyáltalán opció). Nincs viszont választási lehetőség a fényezés terén: kizárólag a Mazda6 kapcsán megismert, csodálatos Soul red piros színben rendelhető meg. 
Jubileumi MX-5 a Mazdától 1
Jubileumi MX-5 a Mazdától 2

Jubileumi MX-5 a Mazdától

Jubileumi MX-5 a Mazdától

Jubileumi MX-5 a Mazdától 7
Jubileumi MX-5 a Mazdától 8
Jubileumi MX-5 a Mazdától 9
Jubileumi MX-5 a Mazdától 10
Fotó megosztása:
Jubileumi MX-5 a Mazdától 11
A lenyitható keménytetőt, az A-oszlopot és a tükörházakat ragyogó feketére fényezték, az üléseket és az ajtópaneleket törtfehér bőrkárpit borítja. A műszerfalon kézzel készített zongoralakk-díszbetét található. További változás a Bilstein lengéscsillapítók beépítése, valamint a sötétszürke, 17 colos könnyűfém keréktárcsák felszerelése.
Nem ül persze babérjain a Mazda: a ma nyíló New York-i Autószalonon kiállítják a következő, negyedik generációs MX-5 vadonatúj fejlesztésű Skyactiv futóművét és hajtásláncát. Az átfogó, energiatakarékos Skyactiv technológiákat egyébként most először alkalmazzák majd hátratolt orrmotoros, hátsókerék-hajtású modellen. A következő generációs MX-5 kiemelkedően merev és törésbiztos karosszériát kap, miközben tömegét a Mazda legjobb szokásai szerint több mint 100 kilogrammal csökkentik.
Jubileumi MX-5 a Mazdától 12