A várakozások szerint a márciusban leleplezett Mazda Hazumi koncepció határozza meg a Mazda2 következő kiadásának formavilágát, derül ki azokból a kémfotókból, amelyeket a napokban készítettek a városi modell prototípusáról. 

Voltaképpen nem meglepő a fejlemény, hiszen a Mazda újkori Kodo formanyelve szerint készült modellek mind szorosan követték az őket megelőző tanulmányokat: a CX-5 szabadidőjármű a Minagi koncepciót, a Mazda6 pedig a szépséges Shinarit. 
A Mazda2 orrában megjelenik a Mazda3 fedélzetén bevezetett, másfél literes SkyActiv benzinmotor, vélhetően a 100 lóerős alapteljesítménynél gyengébb kivitelben is. 
Kémfotókon az új Mazda2 2
Nagy újdonság lesz a genfi előtanulmányon bevezetett, szintén másfél literes dízelmotor; ez 90 g/km alatti CO2-kibocsátásával különösen tiszta és takarékos lesz. 
A Hazumiból kiindulva a Mazda2 különösen praktikus és tágas autónak számít majd kategóriájában, ultra hosszú tengelytávval és friss multimédiás fejlesztésekkel. 
Az árakról korai volna nyilatkozni, ám nem elképzelhetetlen, hogy a mostaninál kedvezőbb belépő áron kínálják majd az autót.
Kémfotókon az új Mazda2 3