Morelia a világörökség részévé nyilvánított nagyváros Mexikó északi részén. Több egyetem is működik a 750 ezer lakosú településen, köztük a földrész legkorábbi, csaknem 500 éves felsőoktatási intézménye. A hallgatók száma több tízezerre tehető, többségükben az aktív fajtából, így viszonylag gyakorinak mondhatók a diáktüntetések, lázongások. 

A napokban egy útkereszteződést zártak le a jogaikért küzdő fiatalok; két busszal és egy nyerges vontatóval blokkolták az átmentő forgalmat. Ez nyilván sokaknak nem tetszik, ám többségük inkább elkerülte a darázsfészket. Nem úgy egy piros terepjáró tulajdonosa: Dodge Durangójával bravúros szemmértékről tanúbizonyságot téve, egy fal és egy villanyoszlop között elslisszolva próbált átcsusszanni az útakadályokon. 
Az alábbi film, ami felkavaró jeleneteket tartalmaz, innen rögzítette az eseményeket.
Ez nem tetszett a diákoknak, és néhányan ennek jól érthetően hangot is adtak. A jelenetet rögzítő filmfelvétel hiányos; így nem derül ki, hogy egyáltalán miért szállt ki verekedni a sofőr, mint ahogy az sem egyértelmű, hogy mikor unta meg és szállt vissza az autóba. 
A legfurcsább azonban az, amit ezután tett: ahhoz ugyanis, hogy végigszántson a tömegen, tucatnyi diákot – köztük egy nőt súlyosan – megsebesítve, felesleges volt kiszállni és sorba állni néhány pofonért…
A férfit később a rendőrség megtalálta, és rövid lövöldözést követően – nem világos, hogy mindkét fél használt-e fegyvert, valószínűleg nem – elfogták. 
Az egész eset kísértetiesen emlékeztet a tavalyi Los Angeles-i ámokfutásra – szerencsére itt senki nem vesztette életét…

A tömegbe hajtott a felbőszült autós 1
A tömegbe hajtott a felbőszült autós 2

A tömegbe hajtott a felbőszült autós

A tömegbe hajtott a felbőszült autós

A tömegbe hajtott a felbőszült autós 5
A tömegbe hajtott a felbőszült autós 6
Fotó megosztása:
A tömegbe hajtott a felbőszült autós 7