Hetente lehet olvasni olyan, felelőtlen szülőkről, akik magukra hagyják gyermekeiket a tűző napon álló, vagy éppen fűtetlen, jéghideg autóban, míg ők kocsmában, bevásárló központban vagy pásztorórán töltik az idejüket. 

A 35 éves Shanesha Taylor esete azonban más volt. Az arizonai nő idén március 20-án munkainterjúra igyekezett, ám mivel nem volt kire bízza kétéves és hathónapos gyermekeit, autójában (a nyitóképünkön láthatóhoz hasonló Dodge Durangóban) hagyta őket. A légkondicionáló nem működött, az ablakokat résnyire lehúzta, ám az intenzív napsütésben az autó hamar felmelegedett; a hőmérséklet hamar megközelítette a negyven fokot. 
Az autóra és a benne síró gyerekekre járókelők lettek figyelmesek; kihívták a rendőrséget, akik a 45 perc távollét után visszatérő anyát letartóztatták, két gyermekét állami felügyelet alá helyezték. 
Eddig a történet szomorú része. Csakhogy az USA-ban országos visszhangot kiváltó esetre felfigyelt egy több ezer kilométerrel távolabb élő nő, Amanda Bishop. Mivel szegény családban nőtt fel, és emlékezett, hogy olykor saját édesanyjának is “rossz döntéseket kellett hoznia a boldogulásuk érdekében”, úgy döntött, segít Shaneshán. Egy internetes oldalon gyűjtést szervezett a nő és családja javára. Eredetileg kilencezer dollár (kb. 2 millió Ft) volt a cél, amiből fedezhették volna az ügyvédi költségeket. Végül azonban ennek több mint tízszerese, 99 ezer dollár (21,8 millió Ft) gyűlt össze adományokból, felajánlásokból. 
A társadalmat erősen megosztó ügyben még nem hozott döntés a bírósás, így nem tudni, hogy megtarthatja-e gyermekeit Shanesha Taylor, mint ahogy az sem, mihez kezd majd az ölébe hullott vagyonnal.
Ebben a roncsban a lehető legboldogabban ért véget egy házaspár élete. Olvasd el, nem sok hasonló történettel találkozol manapság!

20 milliós ajándék a hajléktalan anyának 1