Ígérik, hozzányúlnak a lámpákhoz

Ígérik, hozzányúlnak a lámpákhoz

Az ügyességi és elméleti feladatokat legjobban teljesítő családot személyautóval jutalmazzák. A versenyre nevezhet minden olyan család, amelyben az egyik szülőnek van érvényes B kategóriás vezetői engedélye, továbbá 6-17 év közötti gyerek él a családban. A vetélkedő két fordulóból áll: a selejtezőből és a döntőből.

A vetélkedősorozatot először 1997-ben rendezték meg, majd az 1998-as verseny utáni szünetet követően néhány éve élesztették újra a kezdeményezést. A területi versenyre kétféle módon lehet jelentkezni, a verseny honlapján elektronikus úton, vagy a verseny napján személyesen a helyszínen.

A megyei és fővárosi balesetmegelőzési bizottságok 2014. április 15. és június 30. között 20 helyszínen, általában a megyeszékhelyeken, illetve a fővárosban bonyolítják a területi versenyeket. A családok B kategóriás KRESZ-tesztlapot töltenek ki, autós ügyességi pályát teljesítenek, a gyerekek pedig KRESZ-puzzle-t raknak ki. Az a család nyeri a területi selejtezőt, és jut a szeptemberi országos döntőbe, amely a kijelölt feladatokat a legrövidebb időn belül, a legkevesebb hibával teljesíti.
    
A verseny honlapján tíz játékos feladat teljesítésével van lehetőség a pontgyűjtésre. Az a család jut az országos döntőbe, amely a verseny ideje alatt a legtöbb pontot gyűjti. Pontegyenlőség esetén a továbbjutó család nevét közjegyző jelenlétében húzzák ki. A feladatokat eredményesen teljesítők között ajándékokat is kisorsolnak.

Olvasd el a főnyeremény-autó tesztjét!

Az országos verseny fődíja egy Škoda Rapid Spaceback, amelynek költségét és adóvonzatait az ORFK-OBB, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. közösen állja. Az országos döntő egyéb díjait az Autós Nagykoalíció biztosítja: magyarországi üdülést, üzemanyag-utalványt lehet nyerni, a CBA Kereskedelmi Kft. pedig a döntőn résztvevő családoknak ajándékcsomagot, valamint a 2014. november 28-30. között megrendezendő Lovas Világkupára családi belépőt biztosít.

(Forrás: MTI)