Miután betolatott garázsába, a Mindy Tran parkolófokozatba tette a váltót, és kiszállt autójából, hogy kinyissa a lakás ajtaját. Csak szeme sarkából vette észre, hogy valami nem stimmel: az autó elkezdett lefelé gurulni a meredek lejtőn, egyenesen a forgalmas utca felé – a hátsó ülésen Mindy két gyermekével. 

A Massachusetts államban élő, fiatal nő nem sokat gondolkodott, és egy becsúszó szereléssel megállította az autót: szó szerint a kocsi elé vetette magát. A szedán átgurult mindkét lábán, és ezzel lelassult annyira, hogy az odarohanó szomszéd be tudjon ugrani a kormány mögé, és behúzza a kéziféket. 
Miután a lányok sikeresen megmenekültek, Mindyn volt a sor, hiszen moccanni sem tudott a lábára nehezedő autó súlya alatt. Végül tűzoltók emelték le róla a kocsit, és miután kórházba szállították, kiderült, hogy egyik térdét összezúzta a jármű, csípője pedig kificamodott. 
A március elején történt baleset óta Mindy térdét többször megműtötték, jelenleg újra tanul járni. Ennek ellenére bármikor így tenne újra. “Tudtam, hogy vagy ők, vagy én. Nem akartam, hogy baja essék a lányoknak.”

Amikor ilyen sztorikat olvasunk (meg egyébként is), nehéz elhinni, hogy vannak anyák, akik vízbe fojtanák vagy felrobbantanák gyermekeiket. Persze az sem jó, ha válogatás nélkül velük tartunk minden játékban, mint az anyuka, aki töltött puskákat adott a kölköknek, hogy autókra lövöldözhessenek. Mindez persze magyarázható elmezavarral, nem úgy az alábbi képen látható anya viselkedése, aki lánya nevelőapjával együtt megbocsáthatatlant tett