A szemtanúk állításai ellentmondanak egymásnak, és egyik hihetetlenebb, mint a másik. Annyi bizonyos, hogy egy Vang Csau nevű, vajúdó nőt (40 éves) és férjét, Maót (42) elgázolta egy teherautó, amint motorkerékpáron éppen a kórházba igyekeztek. 
A helyszínre érkező mentők már egyikükön sem tudtak segíteni, a nő holttestétől mintegy három méterre azonban az aszfalton ott feküdt egy újszülött, a nő gyermeke. 
A Hsziamenben történt tragédia egyes szemtanúi szerint a nő a gázolást követően megszülte gyermekét, majd elhunyt, mások viszont egyenesen azt állítják, a nő hasán áthajtó teherautó szó szerint kipréselte az anyaméhből a magzatot. 
A 4,2 kilós újszülöttet kórházba szállították, ellátták apróbb karcolásait, ám a vizsgálatok szerint azoktól eltekintve ép és egészséges. A személyzet Sziaónak nevezte el a fiút, akit csodálatos megmenekülése óta elhalmoznak az idegen látogatók mindenféle ajándékokkal. Az orvosok bíznak benne, hogy a kisfiút szülei rokonai magukhoz veszik majd.

Hasonló szerencsésen menekült meg egy szintén kínai, de az Egyesült Államokban élő kismama magzata: a nőt egy hókotró gázolta halálra egy bevásárlóközpont parkolójában, ám meg nem született gyermekét sikerült megmenteni.