Egymásnak ellentmondó jelentéseket adott ki a Rio de Janeiró-i rendőrség arról, hogy hol és hogyan került a járőrkocsi csomagtartójába az a 38 éves nő, aki vélhetően a rendőrség hanyagsága következtében veszítette életét múlt héten vasárnap a brazil nagyvárosban.

A rendőrautó mögött vonszolták a lelőtt áldozatot 2
Utcai lázongások törtek ki Claudia halála miatt


Egy autós kamerával rögzítette, amint egy rendőrautó maga után vonszol egy magatehetetlenül fekvő testet. A nő ruházatánál fogva akadt fenn a jármű vonóhorgán, és bár a szemtanúk elmondása szerint a vasárnap reggeli forgalom résztvevői és a járókelők dudáltak, kiabáltak, integettek a rendőröknek, azok tudomást sem vettek az emberekről, és csak a piros lámpánál álltak meg. Ekkor kiszálltak, a nőt felemelték a földről, visszatették a csomagtartóba, majd tovább hajtottak – mint később kiderült, egy kórházba, ahol azonban már nem tudták megmenteni az életét. 
Az elhunyt nő, Claudia Ferreira da Silva rokonai szerint éppen kenyérért ment a boltba, amikor az utcán tűzpárbaj tört ki a rendőrség és egy bűnöző csoport között. Egy lövés a nyakát, egy másik a hátát érte. A rendőrség szóvivőjének beszámolója is ezt erősíti meg, más hivatalos jelentések szerint viszont az utcán találtak rá a nőre a rendőrök. Betették autójuk csomagtartójába, vélhetően eleve azért, hogy orvoshoz szállítsák, bár a nyolc gyermeket (köztük négy sajátját) nevelő nő 18 éves lánya szerint “úgy vonszolták anyámat, mint egy zsákot, és bedobták a kocsiba, mint egy állatot.” 
Az alábbi videó felkavaró képsorokat tartalmaz, megtekintését kizárólag nagykorú olvasóinknak ajánljuk!

Miután a nő egyelőre tisztázatlan körülmények között kiesett a járőrkocsiból, az legalább 250 méteren át vonszolta magával. A nő rokonaival nem közölték, hogy mi történt; ők azt követően kezdtek gyanakodni, hogy megpillantották a borzalmas állapotban lévő holttestet. 
A történtek nyomán a nő szomszédságában lázongások törtek ki, a rendőri túlkapások ellen tiltakozó lakosok több ponton is barikádokat emeltek, s tüzeket gyújtottak az utcán. 

A brazil rendőrség nem szívbajos, ha fegyverét kell használnia – igaz, adnak is rá okot bőven a bűnözők, amint az ebből a félelmetes motorrablásos esetből is kiderül.
A rendőrautó mögött vonszolták a lelőtt áldozatot 3