Elkészült a Lada durván 400 lóerős versenyautója, ami a Túraautó-világbajnokságon fog bizonyítani, fő riválisai a Citroën, Honda és az RML csapat által épített privát Chevrolet lesz. Az új Grantát a magny-cours-i versenypályán mutatták be Franciaországban, a csapat két pilótája Robert Huff (2012-es világbajnok) és James Thompson lesz. 
A képen James Thompson és Robert Huff fogják közre a Lada Grantát

A képen James Thompson és Robert Huff fogják közre a Lada Grantát

Ránézésre nem sok különbség van a tavalyi Granta és az idei között, ami picit meglepő, hiszen a 2014-es szabályok új aerodinamikai kiegészítőket, szélesebb nyomtávot, erősebb 1,6-os turbómotor, nagyobb kerekek és fékek használatát engedélyezik. A kevés változtatásnak az lehet az oka, hogy a Lada 2015-ben szeretné bemutatni vadonatúj versenyautóját, amit a Grantával párhuzamosan fejlesztenek, így vélhetően a következő évben durrantják el a petárdát.

A két évvel ezelőtti bajnok, Rob Huff nyilatkozatában elmondta, hogy nagyon élvezi a közös munkát a csapattal, és reméli, hogy idén sokkal jobb eredményeket el tudnak érni. A franciaországi tesztből kiderült, hogy az autó megbízható és jól viselkedik a pályán.