A Nazeem királya – így nevezi magát az interneten az a fiatal sofőr, aki most ezer korbácsütés után tíz évre börtönbe vonul felelőtlen közúti magatartása miatt – és örülhet, hogy megúszta ennyivel. 

A férfi számos videót készített és töltött fel az internetre, amelyeken cikázva száguld a forgalomban, helyeként áttér a szembe sávba, vagy éppen géppisztollyal lövöldözik menet közben. 
Habár a világhálót elborító videók tanúsága szerint ez a viselkedés általánosnak mondható az arab világban, az ilyen jellegű renitenskedést a legkevésbé sem tolerálják a hatóságok, főleg ha az – mint ebben az esetben is – emberhalállal végződik. 
A Nazeem királya tehát emberölés miatt állt bíróság elé, és csak az volt a szerencséje, hogy a három bíróból kettő elvetette a halálbüntetést, helyette tíz év börtönre, ezer korbácsütésre és jogosítványának életfogytig tartó bevonására ítélték a férfit. Még nincs azonban vége a történetnek, mert a főügyész súlyosbításért fellebbezett. 
Szaúd-Arábiában nem elméleti fenyegetés a kivégzés: két évvel ezelőtt hasonló autós ámokfutások miatt lefejeztek egy Mutannish (jelentése kb. “aki leszarja”) becenévre hallgató férfit, akinek két ember élete száradt a lelkén. A bemutatón történt balesetet, valamint az azt követő rendőri intézkedést az alábbi, felkavaró videón láthatod. 
Nyitóképünk illusztráció