Új mélységekbe süllyedt az emberiség: egy Colorado állambeli (USA) férfi, aki fél évvel ezelőtt csodával határos módon túlélt egy természeti katasztrófát, most pert indít megmentői ellen – mert miért nem vigyáztak rá jobban! 


Roy Rotiz néhány autós társával együtt szeptember 12-én esett csapdába: a súlyos esőzések elmostak egy utat, és a megállni képtelen autók egymás hegyén-hátán zuhantak bele a megáradt folyóba. Az egyik sofőr súlyos gerinc- és nyaksérülése ellenére kimászott autójából, egy másikat a kiérkező tűzoltók hősies erőfeszítésekkel szabadítottak ki teherautójából (nyitóképünkön), a harmadik autóval, Roy Rotiz (jobbra) Pontiacjával azonban nem foglalkoztak: a tűzoltóknak eszébe sem jutott, hogy túlélők lehetnek a fejre fordult, szinte teljesen víz alá merült autóban. 
Amikor egy órával később elkezdték kiemelni a roncsot, akkor derült ki, hogy az autóban igenis van egy túlélő: a sofőr a hátsó ülésre mászott, és az összetört karosszérián talált egy lyukat, amin keresztül levegőhöz jutott. 
Végül további egy óra után sikerült kiemelni a roncsból a férfit, aki a hatóságok szerint “felfoghatatlanul szerencsés”, hogy túlélte a balesetet. 
“Ilyen szerencsével vennie kellene egy lottószelvényt” – mondta annak idején a mentést vezető Rob Williams tűzoltó hadnagy. 
Kinek adnál igazat a megmentőit beperlő férfi ügyében?
Az életüket kockáztatták érte a tűzoltók, örüljön, hogy életben maradt
50% (1)
Ha bizonyíthatóak a szakmai hibák, jól teszi, ha perel
50% (1)
A Facebookon egy hét alatt össze szedhette volna a pénzt, ha szépen kéri
0% ()
Nos, ha lottót nem is vett, de a főnyereményre igényt tart az áldozat: a napokban olyan papírokat töltött ki a bíróságon, amelyek arra engednek következtetni, hogy be akarja perelni a tűzoltóságot, illetve a város vezetőségét. 
Állítása szerint a tűzoltók a család kérései és az ő folyamatos kiabálása ellenére is csak jelentős késéssel kezdték meg a mentést, ráadásul az útkezelőnek le kellett volna zárnia az alámosott, így életveszélyessé vált útszakaszt. 
Ortiz elmondása szerint a baleset következében szükségessé vált kórházi kezelések, illetve elveszített munkaképessége miatt mintegy félmillió dollár (110 millió Ft) veszteség érte őt, ezért kénytelen ehhez az ügyvédje szerint is kellemetlen megoldáshoz folyamodni. 
A tűzoltóság szóvivője csak ennyit mondott a hírek hallatán: “Hálát adunk Istennek, hogy megmenthettük ennek a férfinak az életét.”

Tudod mi lehet az alábbi szörnyeteg? Kattints a képre ha kíváncsi vagy a válaszra?

A világtörténelem leghálátlanabb embere 3