“Jézusról és a házában élő démonokról beszél a nővérem, kérem segítsenek, a gyerekek is vele vannak!” – riasztotta a rendőrséget Ebony Wilkerson húga kedden reggel. Órákkal később a nő a Daytona Beachen az óceán felé rántotta autója kormányát, és megpróbált belehajtani a viharos vízbe. 

A járókelők először azt hitték, műszaki hiba vagy rosszullét miatt megy egyre mélyebbre az autó a habokban, ám ekkor az autó egyik ablakában megjelent egy kisfiú feje: “Segítsenek, anyukám meg akar ölni minket” – kiabált kétségbeesetten. Erre többen is odarohantak az autóhoz, amelynek vezetője ekkor gyorsítani kezdett, és amikor megpróbálták kinyitni az ajtót, a volánnál ülő nő visszahúzta azt. 
Ekkor felnyitották a csomagtér ajtaját, és azon keresztül menekítették ki az autóban ülő 3, 6 és 9 éves gyerekeket, és állították meg az öngyilkos hajlamú anyukát, akiről később kiderült, hogy éppen gyereket vár. 
Egy rendőr az incidenst megelőzően – a bejelentés nyomán – beszélt Ebony Wilkersonnal, aki elmondása szerint zavartnak tűnt, de semmi jelét nem mutatta annak, hogy magára vagy másokra veszélyt jelentene, ezért nem volt indokolt, hogy felügyelet alá helyezzék. Mint kiderült, a nő férje korábban bántalmazta a családot, pont előle menekülve utaztak Dél-Carolinából Floridába. 
Az alábbi videón, amit egy arra járó férfi készített, jól látszik, ahogy egyre beljebb megy a vízbe az egyterű. A végén már a talajt is elveszíti a kerekei alól – szerencsére eddigre már mindenkit kimenekítettek az autóból.

Idegzavar miatt máskor is hajtottak már rossz helyre autósok. Az óceánnál sokkal veszélyesebb úti célt választott a 34 éves Miriam Carey: olyat, ahonnan egyetlen jó szándékú gyalogos sem tudta kimenteni…