Szendén mosolyog rendőrségi fotóján a huszonegy éves Elizabeth Facey – na nem azért, mintha oka volna a vidámságra, csak hát annyira részeg a szentem, hogy talán fel sem fogta, majdnem megölt négy gyereket, köztük a sajátját is. 

A Massachusetts állambeli Milfordban élő anyuka múlt szombaton éjjel döntött úgy, hogy még átfér a piros lámpán… 
Át is fért, egyenesen neki egy keresztben, szabályosan érkező kisbusznak, amiben egy felnőtt és három gyermek utazott. Az egyterű az ütközés hatására lerepült az útról, és egy mély bányató partján állt meg, centiméterekre a biztos haláltól. 
A helyszínre érkező rendőröket már ez is megrázta, hát még amikor meglátták, hogy Facey rommá tört autójának hátsó ülésén ott ül a nő hároméves kislánya – szerencsére gondosan beszíjazva a gyermekülésbe. Hogy ki rögzítette szabályosan a gyermeket, nem tudni, az anya állapotából ítélve aligha ő tette. 
Nem kell persze alkohol, sem autó ahhoz, hogy életveszélybe sodorjuk gyermekünket: elég, ha kikapcsoljuk agyműködésünket. 
Így tett az az oroszországi anyuka is, aki a behavazott úttesthez érve úgy döntött, áthúzza a forgalmi dugón szánkón ülő gyermekét. Hogy menet közben miért gondolta meg magát, és engedte el a műanyag ródli kötelét, megmagyarázhatatlan – az viszont törvényszerű, hogy ha egy gyerek autó mögé keveredik, akkor az a jármű tolatni kezd… 
Mielőtt megnéznénk az alábbi videót, mindenkit megnyugtatunk: a gyermek túlélte a gázolást. Ez alkalommal szerencséje volt…