A jelentések szerint a 600 ezer lakosú kelet-szibériai nagyváros, Irkutszk közelében történt az a borzalmas baleset, amelyben egy házaspár és velük utazó barátjuk azonnal, a helyszínen életét vesztette. 

A 32 éves Jozef Zdanov és felesége, a 28 éves Maria Zdanova egy meg nem nevezett barátjukkal együtt utaztak a házaspár autójában, amikor váratlanul áttért az ő forgalmi sávjukba egy kivilágítatlan traktor. A munkagép csőre felkapott a személygépkocsi gépházfedelére, és letarolta annak tetejét, az utasokkal együtt. 
A traktor vezetője, a negyvenhárom éves Jakob Gavrilov sértetlenül kászálódott elő a roncsból, és gyalog elmenekült a helyszínről. A hatóságok azonban a hóban követni tudták lábnyomait, így hamarosan rátaláltak a gázolóra, aki még akkor, órákkal a baleset után is súlyosan részeg volt; a becslések szerint az ütközés pillanatában véralkoholszintje a megengedett érték ötszöröse volt. 
A híradások éppúgy nem tesznek említést arról, hogy Oroszország ezen kietlen pontján pontosan mennyi is az a bizonyos megengedett érték, mint ahogy a baleset pontos időpontját sem lehet tudni. 
A traktorosok nem csak az egzotikus orosz jégmezőkön képesek félelmetes dolgokra: egy norvég gazdálkodó több tízmillió forintos kárt okozott mezőgazdasági munkagépével, amikor kapatosan nekiállt lebontani saját testvére lakóházát
Lefejezte áldozatait a részeg traktoros 3
Hiába erős egyébként a traktor, az utakon mégsem ő áll a tápláléklánc csúcsán – hanem a kamion