Lehet, hogy a Norbert névben kódolva van a száguldás? Michelisz Norbi (WTCC), Kiss Norbi (Kamion EB) után Nagy Norbira is érdemes lehet figyelni idén. A 19 éves fiatalember a Túraautó Európa-bajnokságon (ETCC) indul 2014-ben. A legtöbb futam a WTCC-futamok mellett zajlik.


A most 19 éves fiatalember 2010-ben, még közúti jogosítvány nélkül, 15 évesen F1,6 kategóriában már magyar bajnok volt. 2011-ben egy Alfa Romeóval kétszeres Közép-Európai Zóna Trófea futamgyőztes lett, és bajnoki második helyezéssel zárt. 2013-ban a Zengő Junior Team színeiben az ETCC sorozatában vett részt, ahol a kategóriája 7. helyét szerezte meg.

Idén a magyar versenyző egy S2000 Chevrolet Cruze-t kormányoz majd. 2010-ben ezt az autót Alain Menu vezette, és többek között az első hazai WTCC-futamon, a Hungaroringen nyert vele.

“A 2013-as év egy tanulóidőszak volt számomra, hogy megismerjem a pályákat, az ETCC-ben való versenyzési stílust. Elmondhatom, hogy sok izgalmas percet éltem át a régi autómban. Már alig várom, hogy a Chevrolet Cruze-zal körözzek a pályákon. Márciusban kezdődnek a tesztek, addig is minden percet kihasználok, hogy az autóm közelében legyek, a szerelésből és a beállításokból is szeretem kivenni a részem. Minden porcikáját ismernem kell, a legjobb haverok leszünk reményeim szerint!”- nyilatkozta Nagy Norbi, aki idén futamgyőzelmekre számít, a bajnokság összesítésében pedig a dobogó elérésében bízik.

A 2014-es év FIA ETCC (Európai Túraautó Bajnokság) futamai:

április 20.         WTCC+ETCC Le Castellet (Paul Ricard), Franciaország
május 11.        WTCC+ETCC Slovakiaring, Szlovákia
május 25.         WTCC+ETCC Salzburgring, Ausztria
június 22.        WTCC+ETCC Spa, Belgium
szeptember 28.     Pergusa, Olaszország