Joy McCall kicsi kora óta ismerte barátnője tizenkét éves gyermekét, így anyjában fel sem merült, hogy nem bízhatja rá iskolás fiát a harmincöt éves nőre. Hogy mekkorát tévedett, csak akkor derült ki, amikor fia mindent bevallott neki. 

A hetedikes fiú elmondta, hogy anyja barátnője a Facebookon keresztül kezdett neki egyre merészebb üzeneteket küldeni, majd fotót is mellékelt saját magáról, amin fehérneműben pózolt. 
A fiú ezt követően találkozott először a nővel – mivel tizenkét évesen még nem tud vezetni, bátyjával vitette magát a megbeszélt helyre, egy bevásárlóközpont parkolójába. Itt beült McCall autójába, kihajtottak a városból, és egy félreeső helyen bemásztak a hátsó ülésre. 
A január közepén lezajlott első pásztorórát két további alkalom követte; egyszer kerékpározni, legutóbb pedig, február derekán sétálni indult a fiú, amikor McCall mellé hajtott, és autójába csábította – egyelőre nem egyértelmű, hogy ezek előre megbeszélt találkák voltak-e. 
A bíróság 45 ezer dolláros (10 millió Ft) óvadékot állapított meg McCall szabadon bocsátására; ezt a nő a hírek szerint nem tette le, így letartóztatásban várja a márciusi tárgyalást. Folyamatos felügyelet alatt áll, mivel a hatóságok attól tartanak, öngyilkosságot kísérelhet meg.
Bizony furcsa dolog a bizalom; néha pont azok fordulnak ellenünk, akikről a legkevésbé gondolnánk. Maria Jimenez sem sejtette, hogy élete utolsó útjára indul, amikor beült barátja autójába…