Bruttó három forinttal emeli a Mol a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát – tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 393,6, a gázolajét pedig bruttó 409,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

Üzemanyagárak változása

Üzemanyagárak változása

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (3 Ft-os benzin- és gázolajár emelés) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 414-415 forintos, a gázolajat pedig 431-432 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin literjét 22 forinttal a gázolajét 1 forinttal olcsóbban vásárolhatjuk meg, ami a benzin esetén 5%-os a dízel esetén 0,2%-os csökkenésnek felel meg.

A Portfolio szerint az üzemanyagok emelkedésének oka a finomított termékárak mérsékelt emelkedése, eközben a hazai fizetőeszköz árfolyama ugyan némileg erősödött a dollárhoz képest, azonban nem tudta teljes egészében semlegesíteni az áremelkedés hatásét.