A harmincnyolc éves Mikołaj Tomaszewski egész délután egy haverjával kocsmázott egy dél-lengyelországi kis faluban, az 1100 lelkes Gielniówban. Amikor mehetnékje támadt, annyi esze még volt, hogy ne üljön a volán mögé, kutyagolni viszont nem volt kedve, ezért mentő ötletként felhívta fiát, hogy pattanjon biciklire, és jöjjön el érte. 

Amikor a nyolcéves Juliusz megérkezett a kocsmába, Mikołaj a kezébe nyomta a családi Opel Corsa kulcsait, és elindultak. 
Hiába apró a falu, nem jutottak messzire: a kisfiú egy kereszteződésnél kikanyarodott egy közeledő jármű elé, majd az ütközés következtében mindkét gépkocsi nekirepült egy harmadik autónak. 
Tomaszewskiék kocsija gyakorlatilag megsemmisült, de a másik két gépkocsi – egy Opel Insignia és egy előző generációs Hyundai i30 kombi – is totálkárosra tört. 
Rajtuk kívül további három embert szállítottak kórházba vágott sebekkel és zúzódásokkal. 
Mikołaj a rendőrségnek elmondta, hogy fia korábban már gyakorolta az autóvezetést a helyi bolt parkolójában, ezért nem gondolta, hogy gond lehet a rövid úton. A gondatlan apát kiskorú veszélyeztetése és baleset okozása miatt letartóztatták; tettéért akár hatvan hónap börtönbüntetésre ítélhetik.
Ha azt gondolod, ez durva, mit szólsz azokhoz az anyákhoz, akik gyerekeikkel együtt akarták felgyújtani, illetve felrobbantani autójukatAz egyik család megúszta kisebb sérülésekkel, de a másik esetben életüket veszítették.