Különös rekordkísérletre vállalkozott az egykori profi gördeszkás Rob Dyrdek: a mostanában bevállalós televíziós szereplőként ismert sportoló megfordította a szokásos rámpáról rámpára ugratós trükköt, és tolatva abszolválta a nagy repülést. 
A mutatvány önmagában nem igényel magyarázatot, hacsak az nem, hogy hogyan juthat bárkinek eszébe ez a trükk. Technikai szempontból mindenesetre szépen kivitelezett ugrásról volt szó – de nem lövünk le minden poént előre, nézd meg a videót. 
Nem először keveri össze az autót a gördeszkával Dyrdek: 2011-ben 360 fokos dugóhúzót (kick flip) ugrott egy ugyanolyan Chevrolet Sonic (Aveo) autóval, mint amivel mostani rekordját végrehajtotta, ráadásul a két helyszín is megegyezett. 
 
A mostani Guinness-rekord kísérlet sikeres végrehajtásának feltétele volt, hogy az autó a felállított rámpán érkezzen le, valamint a mutatványt követően üzemképes állapotban maradjon. Ha bárki utána szeretné csinálni: az autóval hátrafelé ugratás új világcsúcsa 89 láb 3,25 hüvelyk, azaz 27,21 méter. 
Az idén 40 éves Dyrdek gördeszkásként egyébként huszonegy (!) Guinness rekordot állított fel. Hogy lásd, mire képes négy egészen apró keréken álljon itt egy rövid összeállítás