Hét befektetési alap perelte be a Porsche elnökét, Wolfgang Porschét (fenti képünkön jobbról), valamint az igazgatótanács tagját, Ferdinand Piëchet (balról), mert állításuk szerint nem megfelelően tájékoztatták a piacot a Volkswagen bekebelezésére irányuló törekvéseik során. 

Mint emlékezetes, a Porsche 2005-ben elkezdte lassan felvásárolni a Volkswagen részvényeit. 2008-ra részesedésük meghaladta az 50 százalékot, és további 20 százalékra opciójuk volt. Egészen márciusig azonban következetesen cáfolták azokat a híreket, amelyek szerint a részvények 75 százalékának birtoklására, és ezzel a VW fölötti irányítás átvételére törekednének. 
A kifejezetten sikeres időszakot megélő Porsche és a gyengélkedő Volkswagen esetleges házassága felkavarta a tőzsdéket, ám a hír cáfolata miatt a piac elfordult a Volkswagentől, így annak részvényei esni kezdtek. 
Márciusban aztán a Porsche bejelentette, hogy akár már az év végére meg tudja szerezni az irányító 75 százalékot, hiszen a részvények 74 százaléka már akkor a kezében volt. Ekkor felbolydult a piac, és megnőtt a VW iránti érdeklődés. 
A felperes fedezeti alapok szerint a Porsche SE és vezetői ezzel megtévesztették a piacot, és ezért kártérítést kötelesek fizetni a manipuláció veszteseinek. A hírek szerint ennek összege elérheti az 1,8 milliárd eurót, azaz az 550 milliárd forintot. Az alapok már tavaly augusztus óta fontolgatták a perindítást; óvatosságra az intette őket, hogy korábban két hasonló indítvány elbukott a bíróságon.
A helyzet iróniája, hogy a Porsche túlvállalta magát, és kis híján belebukott az időközben beütő válság miatt tarthatatlan, közel húszmilliárd eurós hitelfelvételbe. A tönk széléről a Volkswagen húzta vissza a sportkocsigyárat, és végül ők vásárolták meg a Porschét, 8 milliárd euróért (2400 milliárd Ft). 
Jelenleg a Porsche SE a Volkswagen AG 100 százalékos tulajdona.