Családi vállalkozásban, apa és fia vezetésével legalább 858 000 font (316,6 millió Ft) értékben loptak el gyári beépítésű műholdas navigációs berendezéseket, rádiókat és egyéb, nagy értékű fedélzeti berendezéseket a Nissan angliai üzemeiből. 

A bűnbandát magukat orgazdának kiadó, beépített rendőrök leplezték le. A bíróság szerint legalább 330 darab, egyenként 2600 font (970 000 Ft) értékű navigációs rendszert (mi a fene kerül 970 ezer forintba egy gyári GPS-en?!) passzoltak el autóhifis szaküzleteken, illetve az eBay internetes kereskedő oldalon keresztül – darabját potom 150 fontos (56 000 Ft) áron. 
Nem alkalmi lopásokról volt szó: a csapatot vezető, harmincéves Stephen Ganley egymaga 86 millió forint értékű (230 000 font) szajrét adott el saját eBay boltjában, és éppen megrendelte egy 96 darabos szállítmány ellopását, amikor lefülelték. 
Ahogy bukott, vitte magával apját is: a 48 éves Anthony Ganley autósboltjában adott túl a lopott árun. A fiú öt, az apa három év börtönt kapott tettéért. 
A banda. A felső sorban bal oldalt Ganley-ék, az értelmi szerzők

A banda. A felső sorban bal oldalt Ganley-ék, az értelmi szerzők

A banda. A felső sorban bal oldalt Ganley-ék, az értelmi szerzők


A kezük alá dolgozó bandatagok pontosan beosztott séma szerint dolgoztak: egyikük szállítmányozóként felmérte az értékes áruk helyét, egy másik (egy volt deszantos katona) a nagybani lopásokat intézte, míg másoknál kézen-közön tűnt el pár tucat hifi. A hét férfit 12-40 hónapos börtönnel sújtotta a bíróság, többségüknél beérték a felfüggesztett büntetéssel és több száz óra közmunkával. 
A csapat a pofátlanul alacsony árral bukott le: néhány gyári vezetőnek ugyanis feltűnt, hogy túlságosan olcsón kaphatók gyári tartozékok az interneten; ekkor indították el a nyomozást.