Ellepik az utakat az 1932-es Ford-hotrodok 1

A Ford alkatrész-értékesítési részlegének új terméke segít, hogy az autórajongók újra életre keltsék a legendás 1932-es ötablakos Ford Coupékat.

A Ford restaurátor programjában megjelent az 1932-es ötablakos Ford Coupe karosszériája. Ez a modell volt a II. világháború utáni Amerika egyik szimbolikus hobbiautója, mivel elég olcsó volt ahhoz, hogy a frontról hazatérő katonák is megfizethessék – ugyanakkor elég egyszerű és masszív ahhoz, hogy hotroddá alakítva megteremtse a házilag tuningolt gépek kultuszát.

Az 1932-es Ford Coupe karosszériaelemeinek segítségével bárki építhet magának egy klasszikus megjelenésű hotrodot, és ehhez elég az interneten leadni egy rendelést a roncstelepen való guberálás helyett. A kupé karosszériaelemeivel csak bővítették a préselt acél alkatrészek listáját, amelyen olyan modellek részegységei szerepelnek, mint a klasszikus 1965-70-es Mustang vagy az 1940-es Ford Coupe.

A Ford restaurátor programjában több mint 9000 jóváhagyott alkatrész szerepel a különféle Ford modellekhez: a T-Modelltől kezdve egészen a 2007-ben gyártott járművekig. A Ford minden lehetséges alkalommal az eredeti szerszámokkal igyekszik elkészíteni az újragyártott alkatrészeket, ha ez nem megoldható, akkor az eredeti specifikáció alapján készítik el az új szerszámokat.

Az 1932-es Ford Coupe újonnan sajtolt karosszériaelemeit a legmodernebb hegesztési megoldásokkal szerelték össze. Az elkészült karosszéria még egy kiegészítő korróziógátló bevonatot is kapott. A jármű minden elemét a Ford hivatalos, minősített beszállítója, a United Pacific Industries gyártotta a Ford szabványainak megfelelően. A szigorú engedélyezési eljárásnak köszönhetően minden itt készült alkatrészen szerepelhet a vállalat eredeti márkajelzése, és ezek a részegységek tökéletesen megfelelnek a klasszikus Fordok rajongói által támasztott minőségi elvárásoknak. Minden jóváhagyott alkatrészen ott látható a kék-fehér Ford embléma, jelezve, hogy ez egy hivatalosan engedélyezett, restaurálásra használható részegység. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy az alkatrész pontosan illeszkedik, valamint hogy funkciója és külső megjelenése megegyezik az eredetivel.

A karosszériaelemek mellett a Ford alkatrész-értékesítési részlege számos pótalkatrészt – például sárvédőket, hűtőket és emblémákat – kínál a Ford legtöbb sorozatgyártású járművéhez. A Ford restaurátor program lényege, hogy a régi autók megszállottjainak nem kell többé órákon át böngészni az interneten ritka régi vagy új alkatrészek után kutatva, vagy roncstelepről roncstelepre vándorolni egy-egy részegységért, hogy helyreállíthassák klasszikus autójukat. Ezentúl bárki, aki rendelkezik egy stabil alvázzal, új acélelemekből is felépítheti rá a karosszériát, hogy belekóstolhasson az ötvenes évek hotrod-kultuszába.