A vaskos takaró alatt is egyértelműen kivehető: a Corsa a kistestvér Adam látványos orrkialakítását fogja megkapni. Ez alapjaiban írja át a kisautó karakterét: bumeráng alakú fényszóróival és vízszintesen osztott, hatalmas légbeömlőjével agresszívabb, ugyanakkor divatosabb is lesz. 

A képeken csak az autó orrát fedi maszk, azonban a far csupaszsága az igazi álca: az itt látható autó ugyanis a brit Auto Express értesülései szerint csak egy öszvér, azaz a jelenlegi modell karosszériájába bújtatott, de műszaki tartalmában új generációs típus. Az persze, hogy ez megoldható volt, azt is jelenti, hogy a következő, negyedik generációs Corsa nem lesz számottevően nagyobb az aktuális modellnél. 
Nagyobb nem, fényűzőbb annál inkább: az utastérről készített kémfelvételeken jól látszanak a vadonatúj, elegáns szerelvények, és az Adamban megismert, jobb minőségű műanyagok. Az érintőképernyős multimédia rendszer hiánya senkit ne tévesszen meg: az Opel deklaráltan tele fogja pakolni ultramodern rendszerekkel az autót, komoly fenyegetést jelentve ezzel a versenytársakra. 
A motorok terén több újdonságra is számítunk: megjelenik az 1,2 literes, háromhengeres turbómotor, valamint az 1,6-os dízel; mindkettő erősebb és főleg tisztább üzemű lesz elődeiknél. 
Az új generációs Opel Corsa a várakozások szerint legkésőbb szeptemberben, a Párizsi Autószalonon dobja le álcaruháját.