Talán emlékeztek, hogy jó tíz évvel ezelőtt, amikor éppen karácsony előtt bejöttek az országba az első plazmatévék, a négy és félmilliós csoda mellé egy Suzuki Swift járt ajándékba (egy évvel később pedig ajándék nélkül másfél millióért vesztegették ugyanazt a tévét), arról a dániai ingatlanosról pedig mi is írtunk két éve, aki az új lakásokhoz jófejségből hozzácsapott egy kisautót. 

Viszonylag korrekt kilátást ígér az épület

Viszonylag korrekt kilátást ígér az épület

Viszonylag korrekt kilátást ígér az épület


Nos, mindez elbújhat a dubaji Damac Maison ajánlata mellett: aki a közelgő Dubaji Bevásárlófesztivál ideje alatt penthouse lakást vásárol a cég legújabb ingatlanjában, egy Lamborghini Aventador Roadster boldog tulajdonosává válhat. Van persze csavar a történetben, hiszen aki megengedheti magának, hogy Dubaj legújabb csodapalotájában legyen lakása, alighanem tucatszám tartja már most is garázsában a luxusautókat, de a gesztus ettől még gesztus marad, és különben is, mindenki szeret ajándékot kapni. 
A Lamborghini Aventador Roadster a kupéval azonos, 700 lóerős 6,5 literes V12-es motor hajtja; az autó 2,9 mp alatt gyorsul százra, noha 50 kilóval nehezebb fémtetős fivérénél. A fenevad végsebessége 349 km/óra, vételára mintegy 300 000 euró (90 millió Ft), jó 20 százalékkal több, mint amibe a kupé kerül.
Ha netán nem futná a tetőtéri luxuslakás diszkréten elhallgatott árára, vehetsz ugyanitt kisebb kecót is – ekkor BMW-t vagy Mini Coopert adnak grátisz, ami a fődíj fényében gyakorlatilag felér egy becsületsértéssel. 
A beruházó nem először folyamodott ehhez az ajánlathoz, ami az autóbolond arab államban vélhetően kecsegtetőbb, mint egy szimpla árkedvezmény: egy tavalyi projektjük vásárlóinak Audikat adtak ajándékba, a lakás méretétől függően A4-estől R8-asig, két éve pedig ugyancsak Lamborghini járt különböző tengerparti penthouse lakásokhoz. 
Dubaj nem aprózza el a bevásárlást

Dubaj nem aprózza el a bevásárlást

Dubaj nem aprózza el a bevásárlást


Dubajban egyébként mindez a kisfiúk játékának számít: ugyanez a cég épített már olyan ingatlanokat, amelyekhez luxusjacht, magánrepülőgép vagy egy privát karibi sziget járt ajándékba. 
Dubaj 1996 óta szervezi meg telente a bevásárlófesztivált; az esemény mára nemzetközi súlyúvá nőtt, az egy hónapos shopping-őrület, amelyen naponta sorsolnak ki autókat a vásárlók között, mintegy hárommillió turistát vonz az országba. A 2012-es fesztiválon összesen 12,43 milliárd dirham (737 milliárd Ft) értékben költöttek a vendégek.