Országos közlekedési információk: 2014.01.06., hétfő

Budapest

A Haller utca és a Soroksári út kereszteződésnél baleset lassítja a forgalmat.
Baleset törtnét az Árpád híd előtt, a pesti oldalon.

Lassú a forgalom:
a Könyves Kálmán körúton
– a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződésénél és az Árpád hídon
– a Szabadság hídon és a budai alsó rakparton az Erzsébet híd és a Szabadság híd között
– a Krisztina térnél 
– a Hungária krt. – Kerepesi út kereszteződésnél 
– a Hősök terénél
– a Szél Kálmán tér – Margit krt. útvonalon
A Vörösvári úton a villamospálya építése miatt irányonként két sávban haladhat a közúti forgalom, azonban a Váradi utcánál ismét lehet balra kanyarodni. A Váradi utca még egyirányú a Vörösvári úttól a Velence utcáig. A másik irányban a terelőút a Hunor utca – Vihar utca útvonal, vagy a Körte utca. 
Az Árpád hídon ideiglenesen megszűnt a korlátozás (éjfélig), de a Népfürdő utcai le- és felhajtó, valamint a Váci út között a belső sávokat zárva tartják.
A Keleti pályaudvar Kerepesi úti parkolóját lezárták átépítés miatt, de a Thököly úti parkolót megnyitották. Hétfőtől a Keleti pályaudvar Kerepesi úti oldalán levő trolivégállomáson átépítik a felsővezeték-hálózatot, ezért a 80-as és a 80A jelzésű trolibuszok helyett pótlóbuszok közlekednek a Puskás Ferenc Stadion és a Keleti pályaudvar között.
A Thököly utat átadták a közúti forgalom számára a Baross tér és a Dózsa György út között. A Baross térről ismét be lehet kanyarodni balra a Fiumei útra, illetve a Rottenbiller utca felől a tér felé. Középen vezetett buszsávot és önálló kerékpársávokat alakítottak ki. A Dózsa György útról a Hősök tere irányából tilos balra kanyarodni a Thököly útra.
A II. kerületben, a Széna téren gázvezetéket javítanak. A Margit körút Margit híd felé vezető oldalán a külső sávot foglalják el. 
A XIII. kerületben, Pannónia utcában a Dráva utcánál is gázvezetéket javítanak, útszűkületre számítsanak.
Mától a 18-as, 19-es, 41-es, 47-es és a 49-es villamosok sűrűbben közlekednek. A reggeli csúcsidőben módosul a menetrend a 22-es, 22A és a 222-es buszok vonalán. Változik a menetrendje a 23-as és a 23E járatoknak, továbbá a 23E üzemideje is módosul (az utasforgalomhoz igazodva). A Széll Kálmán tér felé közlekedő 22-es buszok mától megállnak a Szőlőskert utcánál.
A D11-es hajójárat Újpest, Árpád út és a Boráros tér (Petőfi híd) között közlekedik, mert az A38-as hajó felújítását végzik. A hajójárat továbbra sem köt ki a Népfürdő utca (Árpád híd) és a Meder utca hajóállomásoknál a Duna alacsony vízállása miatt.
A Fényvillamos ma a 19-es villamos vonalán jár 16 – 21 óráig.

Segítsünk egymásnak!

Ha utazása során rossz, értelmetlen, felesleges közlekedési megoldással, szabályozással, táblázással, felfestéssel találkozik, akkor ne habozzon, és jelezze az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesületnek, az info@blokkolasgatlo.hu e-mail címen!

Országos információk

Az M1-es autópályán, a Győr felé vezető oldalon a 92. km szelvényben végeztek karbantartást. A forgalom továbbra is csak egy sávon halad, mert a 87. km szelvényében öt személygépkocsi ütközött össze a követési távolság meg nem tartása és a járművezetők figyelmetlensége miatt.
A 4-es főút dögei elágazásánál három személygépkocsi ütközött. A rendőrség teljes útlezárás mellett megkezdte a baleset helyszínelését, a forgalmat Fényeslitke felé a régi 4-es útra terelik.
A Hévízi úton, Cserszegtomaj irányából Alsópáhok irányába egy Opel Zafira típusú személyautó közlekedett , amikor eddig még tisztázatlan körülmények között összeütközött egy Toyota Avensis típusú személyautóval, majd percekkel később beléjük csapódott egy Toyota Corolla típusú személyautó is.

Traffipax infó

2014.01.06., hétfő

Budapest
13.00-15.00 Bp. IV. ker. Megyeri út
14.00-16.00 Bp. IX. ker. Soroksári út 
14.00-16.00 M1 autópálya Zsámbéki pihenő
17.00-19.00 Bp. VIII. ker. Orczy út
21.30-23.00 M7 autópálya Tárnoki pihenő
22.00-00.00 Bp. XI. ker. Nagyszőlős u.
01.00-03.00 Bp. XV. Ker. Késmárk u.
03.00-04.30 M1-M7 közös szakasz 5000 msz
04.00-06.00 Bp. II. ker. Hűvösvölgyi út

Országos meteorológiai előrejelzés

Eleinte erősen felhős, párás és napos területek egyaránt lesznek, majd napnyugta után egyre többfelé köd képződik. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 8, 13, késő este 3, 8 fok között várható.
Források:
www.utinform.hu
www.fovinform.hu
www.police.hu
www.waze.com
www.met.hu
www.bkk.hu
www.idokep.hu