A jelek szerint megunta a konszernfőnök Hyundai hegemóniáját a Kia, és megépíti a maga Genesis Coupéját: egy 2+2 üléses sportkocsit, kétliteres turbómotorral. 

Egyelőre nem állnak rendelkezésre érdemi tudnivalók az autóról, amely december derekán lép színre Detroitban. Annyit lehet tudni, hogy az aszfaltra simuló kocsi 20 colos kerekeken gördül, a fékeket merész hűtőnyílások látják el friss levegővel, elöl szénszálas légterelő szorítja az útra az autót, a LED-es fényszórók közé fogott tigrisszáj-hűtőmaszk kerete pedig fehéren foszforeszkál a sötétben. 
Mindez nem is annyira érdekes, mint a hajtáslánc: a Kia GT4 Stinger hátul hajt, és bár orrában V6-os helyett egy turbós négyhengeres kapott helyet, a kétliteres motor 315 lóereje sok örömöt ígér. További részletek másfél hét múlva várhatók.

Lépcsős hát helyett meredek fart, magasra nyúló panoráma szélvédőt, B-oszlop nélküli kialakítást ígér a sejtelmes előzetes grafika.

A GT4 Stinger már a Kia termékoffenzíva második hullámának a tagja: ahogy annak idején a cég vezetői elmondták, 2011 és 2012 a márka megszilárdításáról szól, 2013-ban és 2014-ben azonban jöhetnek a márka presztízsét emelő modellek. Ennek elemeként 2016-ra várhatóan elkészült a 2011-es Kia GT tanulmány szériaváltozata is – jó eséllyel szintén hátsókerékhajtással.