Rádiófrekvenciás zavaró berendezésen dolgozik a brit EV2 vállalat. A rendszer működési elve egyszerű: akárcsak egy radar, elektromágneses hullámokat bocsát ki a közeledő autó irányába, amelyek a fedélzeti elektronikai rendszerekkel (motorvezérlő elektronika, indításgátló) interferálva megakadályozzák azok rendeltetésszerű működését, és ezzel lefullasztják a motort. 

A cég értelemszerűen nem árulta el a berendezés pontos részleteit, csak annyit lehet tudni, hogy rövid- és hosszúhullámú impulzusokról van szó, amelyek akár 50 méteres távolságból is elérik a céljukat. 
Motorbénítás a távolból: a rendőrök új titkos fegyvere 3


Az RF Safe-Stop névre keresztelt berendezés jelen formájában mintegy 350 kilogrammot nyom, a prototípust kisteherautók platójára telepítették. 
Egy, a közelmúltban végrehajtott demonstráció során 24 km/óra sebességgel közeledő autó, illetve motorkerékpár ellen alkalmazták sikerrel. 
“Felmerülhet az aggály, hogy a berendezés az elektronikus fék- és kormányrendszereket megzavarva balesetet okozhat, de ezzel együtt is biztonságosabbnak mondható, mint a jelenleg használatos, mechanikus megállító rendszerek – különösen motorkerékpárok esetében” – mondta a készüléket kifejlesztő EV2 munkatársa. 
Az RF Safe-Stop öt másodperces elektromágneses impulzust bocsát ki; jellemzően három másodperc leforgása alatt megállítja a járművek motorját. “A kezelőnek nincs más dolga, mint megnyomni a gombot. Biztos lehet benne, hogy első próbálkozásra megáll a motor. Amennyiben a vezető megkísérli beindítani a motort, egy új gombnyomással ismét mozgásképtelenné tehető a jármű.” 
A rendszer demonstrációját követően öt nagy-britanniai intézmény (katonai és bűnüldöző szervek), valamint tizenhét ország mutatott érdeklődést a technológia iránt. Az RF Safe-Stop helikopterre is telepíthető, illetve hajók ellen is alkalmazható. 
A dolgok jelenlegi állása szerint egyetlen hiányossága van a berendezésnek: mivel az elektronikára hat, az öreg, tisztán mechanikus/elektromos vezérlésű erőforrások esetében működésképtelen. A bűnözők körében alighanem hamarosan felmegy az árfolyama az első generációs Land Rovereknek…