A világ autógyárai közül nagy eséllyel elsőként a Toyota éri el az évi 10 milliós gyártási számot, még idén. A japán autómárka 2013 első 11 hónapjában leányvállalataival, a Daihatsu Motor Co. és a Hino Motors Ltd. járműgyárral együtt 9 337 668 autót gyártott, 0,9 százalékkal többet, mint a 2012 azonos időszakában. Globális eladásai 1,8 százalékkal 9,093 millióra nőttek az első 11 hónapban.

2012 novemberéhez képest  az idei év azonos időszakában a Toyota 13,3 százalékkal, 889 242 autóra növelte termelését. November volt sorban a harmadik hónap, amikor a Toyota éves összevetésben kétszámjegyű százalékos növekedést ért el.

Ha a Toyota az idén decemberben csak a tavaly decemberivel megegyező számú autót állít elő, éves termelése 9,993 millió autó lesz. Az idén augusztusban kiadott éves előrejelzésében viszont 10,12 millió autó gyártását és 9,96 millió értékesítését irányozta elő.

A gyártási darabszám egy dolog, de ki gyártja a legjobb autókat szerintetek?
A japánok
1% ()
Az amerikaiak
1% ()
A németek
1% ()
Valaki más
1% ()
Decemberben a japán autópiacon nagy keresletre lehet számítani, mivel jövő áprilisban, a következő pénzügyi év kezdetén 5 százalékról 8 százalékra emelkedik az áfa.

A General Motors 1931-től volt a világ első számú autógyártója, megelőzve az addig vezető Fordot, volt olyan év, amikor egyetlen esztendő alatt több mint 10 millió autót értékesített (nem gyártott). A 2008-ban kirobbant válság nyomán azonban csődközelbe került és csak jelentős átszervezések és állami hitelek mentették meg, ekkor elveszítette elsőségét is, és a Toyota lépett az élre.

A 2011-es márciusi tóhokui földrengés, majd a thaiföldi árvizek jelentős termeléskiesést okoztak a Toyotának, amely nyomán az eladásai is visszaestek. A természeti katasztrófák miatt a Toyota végül elvesztette globális eladási statisztikái alapján a legnagyobb autógyártó címet, amit a General Motors szerzett meg. 2012 végére azonban újra a Toyota lett az első. A GM mögött a Volkswagen-konszern a harmadik.

Forrás: MTI