Hadirokkantak a Dakaron 1

A többi csapattal együtt behajózott Argentína felé a sérült brit katonákból álló Race2Recovery csapat. Két autóval és egy kamionnal vesznek részt a január ötödikén induló Dakaron.

Lábon utazott a franciaországi gépátvételre az a hat járműből (három verseny- és három kísérő kocsiból) álló konvoj, amellyel a világ egyetlen, testi fogyatékossággal élő ralicsapata, a Race2Recovery indul a 2014-es Dakaron. A két francia kikötőváros Caean és Le Havre között normál forgalomban haladt a konvoj, kora reggeli látványosságot biztosítva a környék munkába tartó lakosainak.

A szolgálatteljesítés közben megsérült brit katonákból álló csapatot, ahogy tavaly, idén is a Land Rover támogatja célja elérésében. Ennek keretében két Discovery kísérőjárművet adtak nekik, elülső csörlővel, tetőcsomagtartóval, és széria terep-közúti abroncsokkal felszerelve. A Land Rover emellett oktatással, valamint a gyári tesztpálya rendelkezésre bocsátásával is segítette a felkészülést. 
A világ egyetlen, fogyatékosokból álló ralicsapata két, Land Rover Defenderen alapuló Wildcat terepversenyautóval, valamint egy T4 versenykamionnal vág neki a két héten át tartó versenynek, amely Argentínától Chiléig kíméletlen útvonalon halad végig, átszelve az Andokot.
a videó a hirdetés után indul
A csapat nevéhez tavaly szerencsétlen, halálos kimenetelű baleset fűződött: egyik autójuk összeütközött egy nézőket szállító taxival, annak utasai közül ketten életüket vesztették. A csapat tagjai közül senki nem szenvedett komoly sérülést.