Idén szeptemberben leplezte le 700 lóerős hibrid sportautó-tanulmányát az Audi. A Sport Quattro Concept a klasszikus értelemben vett kupéként nem sok helyet hagyott a praktikumnak; most ezt hivatott pótolni a soron következő, egyelőre meg nem nevezett modell. 

A Shooting Brake, azaz ferdehátú kombik közé sorolt autó a rajzokon inkább tűnik egyszerű háromajtós ferdehátúnak, amolyan dinamikusra skiccelt A3-asnak, de hogy ebből mi a valóság és mi a torzítás, majd elválik egy hónap múlva. 
A 4,2 méteresnek ígért autó rövid túlnyúlásaival és masszív C-oszlopával mindenesetre nem tűnik a valóságtól (nagyon) elrugaszkodott koncepciónak, leszámítva persze a 19 colos kerekeket és a nem létező belmagasságot. 
Egyelőre mindenesetre terepképes kombi-kupéként szeretnék prezentálni az autót, amely elöl-hátul alumínium betétekkel védi fenéklemezét, napjaink Audi gyártmányaitól pedig szokatlan, háromdimenziós marású, csak vízszintes tagolású hűtőmaszkjával rugaszkodik el. Maguktól értetődők a LED-es fényszórók, alattuk masszív nyílásokon érkezik a friss levegő – vélhetően a turbófeltöltő köztes töltőlevegőhűtőjéhez. Hogy a két öblös nyílás tényleg intercoolert táplál-e, arra a többi részlettel együtt néhány héten belül fény derül.
A beltér nagyon emlékeztet a Sport Quattro Conceptére

A beltér nagyon emlékeztet a Sport Quattro Conceptére